enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3373
EURO
35,1899
ALTIN
2.246,00
BIST
8.718,11

Aloe Vera bitkisinin faydası

Aloe Vera bitkisinin faydası
A+
A-

Tıbbi sarısabır (Aloe vera), Asphodelaceae familyasından tıbbi amaçlarla kullanılan bir sarısabır türü. Yaprak, iki bölümden, meydana gelmiştir. Müshil olarak kullanılan ve antrakinonlar adı verilen maddeleri içeren yeşil kabuk bölümü ve Aloe jeli olarak adlandırılan müsilaj bölümü.

Jel kısmında, 18 amino asid, 20 mineral, 12 vitamin ile çeşitli bilimsel araştımalarda immunostimülan olduğu gösterilmiş olan asemannan, glukomannan, mannoz-6 fosfat, aloerid gibi polisakkaridler; çeşitli enzimler, deneysel olarak antihistaminik olduğu gösterilmiş olan alprogen; yine çeşitli çalışmalarda kan kolesterol düzeylerine ve selim prostat hipertrofisine etkili olduğu bildirilen lupeol, beta-sitosterol ve kampesterol gibi steroller ile lignin, salisilat gibi maddeler bulunmaktadır.

REKLAM
X

Antrakinonları içeren kabuk bölümü suyunun uçurulması ile elde edilen ve laksatif olarak kullanılan kısma Aloe denir. Yaprağın iç kısmında bulunan ve parankim hücreler tarafından imal edilen müsilaj görünümlü renksiz kısma ise Aloe vera Jel adı verilir. Bu iki kısım devamlı şekilde kavram karışıklığına neden olduğu için, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) nün Seçilmiş Tıbbi Bitkiler monografında ayrı bölümler halinde incelenmiştir.

REKLAM
X

Aloe vera jel inin gerek yüzeysel kullanım, gerekse besin tamamlayıcısı olarak içecek şeklinde hazırlanması, özel yöntemler gerektirmektedir ve ürünler, günümüzün son derece gelişmiş analiz yöntemleri ile kontrol edilmektedir. Bundan amaç, jelde varolduğu bilinen maddelerin ürünün içinde de korunmuş olarak bulunmasıdır.

DAHA SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN ALOE VERA

Cilt bakım kremlerinin birçok işlevini evinizin dekorasyonuna renk katan aloe veranın karşılayabileceğini
biliyor muydunuz? Mucizevi aloe verayı keşfedin.

Evlerimizde severek yetiştirdiğimiz aloe veraları son zamanlarda kozmetik ürünler satan hemen hemen her yerde görmeye başladık.Aloe veranın mazisi çok eskiye dayanıyor. Geleneksel Hint tıbbında, kabızlık, cilt hastalıkları, bağırsak kurdu ve enfeksiyonlar gibi rahatsızlıkları tedavi etmek amacıyla kullanılıyordu. Yaprağından kesilerek elde edilen jel ise içecek haline getirildiğinde mide ülseri, sindirim problemleri ve
huzursuz bacak sendromu için etkili ve pratik bir çözüm sunuyor. Aloe vera; vitaminler, mineraller,
amino asitler ve salisilik asitler de dahil olmak üzere 75’den fazla potansiyel aktif bileşen içeriyor.

Antioksidan özelliği olan A, C ve E vitaminleri ile antiviral özelliğe sahip emodin etken maddesini barındırıyor. Böylelikle yara iyileştirme söz konusu olduğunda, harıl harıl çalışıyor ve A vitamininin desteğiyle iltihaplanmayı azaltıyor. Bu özelliklerinin yanı sıra cildinizi koruyup besleyen aloe veranın beş farklı kullanım alanını hayatınıza dahil edebilirsiniz.

REKLAM
X

“Aloe vera sivilce ve sivilce izlerini geçirmeye yardımcı oluyor.”

Makyaj temizleyici: Pamuğa yeterli miktarda aldığınız aloe vera jeli ile cildinizi dairesel hareketlerle hafifçe ovarak temizleyebilir ve makyaj kalıntılarından arındırabilirsiniz.

Yatıştırıcı etki: Aloe veranın kozmetik olarak en bilinen kullanım alanı, güneş yanığı ve hafif dereceli kaza yanıkları. Bu tür durumlarda kullanıldığında, yatıştırıcı özelliği sayesinde cildi rahatlatıyor. Etkisini artırmak içinse elde ettiğiniz aloe vera jelini buz küplerine doldurup dondurabilir ve o şekilde yanık üstüne uygulayabilirsiniz.

Peeling: Yarım fincan aloe vera jele bir çay kaşığı tozşeker veya karbonat ekleyerek hazırladığınız peeling, hem cildinizi temizleyip pürüzsüzleştiriyor hem de nemini kaybetmesini engelleyip yumuşacık yapıyor.

Nem maskesi: Kuruluk ve pullanma sorunu yaşayan tüm bölgeleriniz için aloe vera jeli muazzam bir nem maskesi. Yüz, el, saç derisi ve saçlarınıza bol miktarda aloe verayı tabaka halinde uygulayıp bekletirseniz yumuşacık bir cildiniz, ışıl ışıl saçlarınız olur.

Kaş jeli: Kaş jeli yerine alore vera kullanmak, hem kaşların hizaya gelmesini sağlıyor hem de kimyasal kozmetiklerin zarar verici etkisinin aksine besleyip güçlendiriyor.

Yorumlar