Adı Tansu Çiller’le anılan partinin genel başkanı istifa etti Bir vakit önce eski başbakan Tansu Çiller‘in politikaya döneceği parti olarak gösterilen Aydınlık Demokrasi Partisi’nde Genel Başkan Salih Önel istifasını açıkladı. Yeniden politika sahnesine dönüş yapmaya hazırlandığı iddia edilen eski başbakan Tansu Çiller’in inanılmaz kurultayla başına geçeceği öne sürülen Aydınlık Demokrasi Partisi’nde (ADP) Genel Başkan Salih Önel bugün itibariyle istifa ettiğini açıkladı.

REKLAM

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’e konuşan Önel, son zamanlarda partinin idare kurullarında kendine karşı mana veremediği bir muhalefetin ve tepkisinin oluştuğunu söylerken,

Çiller’e yakınlığı ile tanınan DYP Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin’in teşkilatların ‘kendileri ile hareket etmeleri’ için çalışmalar yaptığını belirtti. Önel, aşağı yukarı iki ay önce Çiller’e bir ziyarette olduğunu ve istek etmesi durumunda partinin başına geçebileceğini söylediğini de aktardı.

Yeniden refahla ittifak iddiası Haberde ilaveten DYP’li eski isimlere dayandırılarak, Ağustos 2021’de Salih Önel yönünden kurulacak ADP’nin inanılmaz kurultayla başına geçerek genel başkan olmayı amaçlayan Çiller’in Yeniden Refah Partisi ile de ittifak kurmayı düşündüğü aktarıldı. YRP ile kurulacak ittifaka “Anadolu İttifakı” isminin verilmesinin düşünüldüğü, Çiller’in görüşmeler gerçekleştirdiği DYP’li eski yol dostlarının birtakımlarından ise destek bulamadığı da öne sürüldü.

REKLAM
X

Buna göre Çiller Anadolu İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olacak, aktif politikaya dönmeye net karar vermesi durumunda da Doğru Yol Partisi’nin isim hakkını alınması da alternatifler arasında. Tansu Çiller ile ilgili iddiaların medyaya yansımasının sonrası parti kurma niyetinde olmadığını bildiren bir açıklama yapmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz