enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1304
EURO
35,0723
ALTIN
2.525,65
BIST
10.643,58

Koronavirüs (CoronaVirüs) Korunma yolları (Doğal Tedavi)

Koronavirüs (CoronaVirüs) Korunma yolları (Doğal Tedavi)
31.01.2020
12
A+
A-

Koronavirüs ya da corona virüsü, kuşlar ve memelilerde hastalıklara sebep olan virüslerdir. İnsanlarda genellikle ciddi olmayan fakat ölüm riski bulunduran solunum yolu enfeksiyonlarına, inek ve domuzlarda ishal, tavuklarda ise üst solunum yolu hastalıklarına sebep olur.

Bu virüs günümüzde çok fazla haber olmaktadır. İçerisinde barındırdığı genetik materyal (genom) Pozitif polariteli, tek iplikçikli RNA’dan oluşur. Bugüne kadar tespit edilmiş en büyük RNA genomuna sahip virüslerdir, 30 kilobazdan büyük bir uzunluğa sahiptir. 125 nanometre büyüklüğe sahip olan virüsün en belirgin özelliği etrafındaki değneğe benzeyen çıkıntılarıdır. Bu özelliğiyle mikroskop altında güneşin taç küresine (corona) benzediği için koronavirüs adını almıştır.

Günümüz itibarıyla neden olduğu hastalıklara karşı koruma sağlayan veya hastalıkları tedavi edebilen onaylanmış aşısı ya da antiviral ilacı bulunmamaktadır.

Tedavisi henüz olmayan bu hastalıktan kurtulmak veya yakalanmamak için doğal tedavi yöntemleri bağışıklığınızı güçlendirmeniz ile yakalanma riskiniz azalacaktır. İnsan vücudu bağışıklık kazandığı hiçbir hastalıktan etkilenmez. Bir zamanlar kuş gribi, domuz gribi, sars virüsü gibi çeşitli hastalıklar ortaya çıkmaktadır. Bir dönem sonra bu hastalıklara çeşitli koruma yöntemleri çıkarıp hastalıklar normal bir hastalık gibi işlem görmektedir. Ölümle sebep olan hastalıklar listesinden çıkmaktadır.

Korona virüsü Türkiye’de bir kaç Çin’li vatandaşlardan sebep görüldüğü söylense de tam teşhisleri konulduğunda başka bir hastalık olduğu ortaya çıkmıştır. Şu an Türkiye’de böyle bir hastalığa yakalanan olmamıştır.

Korona virüsü ölümcül bir hastalık olmasından dolayı doğal tedavi yöntemleri ile savaşmak mümkündür.

Korona Virüsü (Corona Virüs) Doğal Korunma Yöntemleri Nedir?

  1. Ekinezya Otu (Kirpi Otu)
  2. Melek Otu
  3. Geven Otu
  4. C vitamini ve Çinko takviyesi alınmalıdır.

Ekinezya Otu ( Kirpi Otu ) eski çağlardan beri ilaç olarak kullanılan bir bitkidir. Ekinezya aynı bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırmak amacıyla da kullanılıyor. Peki ekinezyanın faydaları neler?

Ekinezya Çayı nasıl yapılır?

1 ya da 2 çay kaşığı ekinezya yaprağını/çiçeğini 1 bardak kaynar suya koyun ya da kökünden 1 çay kaşığı kadarını 1 ya da 2 bardak suyla 10 dakika kadar kaynatın.

Melek Otunun faydaları nelerdir?

Melek otunun insan sağlığına çok ciddi faydaları vardır. Özellikle hazımsızlık, iştahsızlık, reflü, astım, bronşit, üst solunum yolu enfeksiyonları, adet sancıları ve menopoz semptomlarına çok iyi gelir. Düzensiz adet kanamalarına olumlu etkileri vardır. Romatizmal ağrılara iyi gelir. Analjezik özelliği vardır.

Melek otu cilde, akne ve sivilceye çok iyi gelir

Melek otu, Çin, Japonya ve Kore’de tıbbi olarak akne ve sivilce tedavisinde kullanılmaktadır. Cildin PH’ını düzenler. Tıkanmış gözenekleri açar. Antibakteriyel özelliği vardır. Yüzdeki gerilmelere, şişkinliğe ve kızarıklığa birebirdir. Kan dolaşımını arttırma özelliğinden dolayı cildi canlandırarak, berrak ve sağlıklı bir cilde kavuşmayı sağlar. Ciltte oluşabilen kaşıntı ve alerjik reaksiyonları giderir.

Melek otu cinsel gücü arttırır


Melek otu, 17. ve 18. yıllarda kadınların cinsel isteksizliğini gidermede kullanılıyordu. Afrodizyak etkisi olan bu bitki kadınların sağlıklı bir şekilde orgazm olmasını sağlıyor. Penil vibratuar seviyesini yükseltir ve penil somatosensör uyarım potansiyeli amplitüdünü düşürür. Erken ve sağlıksız orgazmın önüne geçer.

Melek otu zayıflatır

Melek otu, her yemekten 15 dakika önce, bir bardak kaynatılmış suya bir tutam konularak tüketilirse zayıflamaya yardımcı olur.

Melek otu yağıyla sağlıklı masajlar yapılabilir

Melek otu bitkisinin kökünden elde edilen yağ harici olarak, masaj ve terapilerde kullanılır. Vücutta oluşan yaraların da çabuk iyileşmesini sağlar.

Melek otunun komplikasyonları (yan etkileri) nelerdir?

Melek otu birçok sağlık sorununa iyi gelmesine rağmen yüksek dozlarda tüketildiğinde risk teşkil edebilir. Melek otunun içerdiği eterli yağın, rahim kasılmalarını hareket geçirdiği için özellikle hamilelerin kullanmaması gerekmektedir. Sürekli ve daimi olarak kullanılmamalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlarla beraber kullanılmamalıdır. Ve kesinlikle çiğ olarak tüketilmemelidir.

Geven Otu Faydaları Nelerdir?

  • Soğuk algınlığı ve grip, süregen enfeksiyon, kronik yorgunluk ve astımda şifa sağlamaktadır.
  • Kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri rahatsızlıklarında şifa sağlar.
  • Çeşitli allerjiler ve yaraları geçirir.
  • Genel hazım sorunlarını yok eder.
  • Kemoterapiyle ilişkili olarak iştah kaybı veya yorgunluğu ortadan kaldırmaktadır.

Vücutta bir dizi bağışıklık işlevini destekleyen Aatragli Polysaccharoses bileşini içeren geven bitkisi hakkında yapılan araştırmalarda;

  • Soğuk algınlığı vakalarının şiddetini ve süresini azaltabildiği,
  • Kalbin kan pompalama hacminde iyileştirmeler sağlayabildiği,
  • Karaciğerde hücre hasarına karşı koruma sağlayabildiği,
  • Kalp ve beyin dokularına oksijen taşınmasına yardımcı olduğu ve vücudun şevk ve direncini geliştirdiği,
  • Fareler üzerindeki araştırmalarda astragalus özü kullanılan farelerde idrar torbası kanserinin daha az görüldüğü,
  • Akciğer kanseri hastalarında tümör ilerleyişini tersine çevirebildiğine işaret edildiği, bilinen belirgin faydalarındandır.

Kullanım Şekli : 2 çorba kaşığı bitki 0,5 litre suda 10 dakika kaynatılır. Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı içilir.

C vitamini ve Çinko takviyesi kullanarak veya bununla ilgili gıdalar da tüketerek bağışıklığınızın güçlenmesine yardımcı olmanızda fayda vardır. C vitamini ve Çinko ile ilgili merak ettiğiniz gıdalar sitemizde mevcuttur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Exit mobile version